Ontwerp en ontwikkeling van webapplicaties

Interfaces voor web, mobiel, tablet en TV

Responsive HTML5-apps

Frontlab ontwerpt en bouwt applicaties die flexibel en snel zijn. We werken op het web: we omarmen Responsive Web Design en gebruiken volop de mogelijkheden van HTML5. Onze producten halen daarom het beste uit elk apparaat waarop ze gebruikt worden, of dat nu een mobieltje is of een spelcomputer.

Web performance optimization

Applicaties die niet snel zijn, werken slecht. Webshops die te langzaam hun pagina's laden, verkopen minder. Kritisch front-end development kan het cruciale verschil maken in prestatie. Volgens geijkte methodologie analyseert en optimaliseert Frontlab de performance van applicaties en websites.

Workshops voor developers

We gebruiken onze expertise ook om workshops te geven over modern front-end web­development. We delen in intensieve workshops onze ervaring door interessante cases uit te pluizen en praktische werkwijzen bij te brengen.

Onze opdrachtgevers

Projecten waar we trots op zijn

Onze showcase

Naadloze productencarrousel

Schiphol Aiport, 2012

Voor de winkels op Schiphol ontwikkelden we een interactieve etalage met een innovatieve productencarrousel. Daarvoor bouwden we eerst proof-of-concepts met geavanceerde CSS3, om vervolgens in samenwerking met de designer de interactie verder te verfijnen tot een bruikbaar, performance-optimized eindproduct.

Cross-device HTML5

Appie van Albert Heijn, 2012

In het ontwikkelteam van Albert Heijns succesvolle Appie brachten we de werking van de succesvolle applicatie voor het web naar een hoger plan. Device-onafhankelijk gebruiksgemak stond voorop bij iedere wekelijkse release.

Front-end-architectuur

eBay Marktplaats, 2010-2012

Bij Marktplaats werkten we aan de front-end-architectuur en droegen we bij aan usability-onderzoek. We maakten de eerste mobiele website en introduceerden het gebruik van een pattern library, evenals het geautomatiseerd functioneel testen van complete webpagina's.